Πορτοκάλια

Εξαγωγές Πορτοκάλια

 

Τα πορτοκάλια είναι από τα πιο υψηλής διατροφικής αξίας εσπεριδοειδή φρούτα, πλούσια σε βιταμίνες, με κυριότερη τη βιταμίνη C και περιέχουν πολλές ουσίες με αντιοξειδωτικές δράσεις, προσφέροντας μέγιστη ευεργετική επίδραση στην υγεία μας.

Ποικιλίες

  • Ναβαλίνες: Είναι πορτοκάλια μεσαίου μεγέθους, χυμώδη, με εξαιρετική γλυκιά γεύση, χωρίς κουκούτσια. Ο φλοιός τους είναι μέτριος σε πάχος και η φλούδα τους είναι ιδανική για γλυκό του κουταλιού. Ωριμάζουν από Νοέμβριο έως Ιανουάριο και είναι ανθεκτικά κατά την αποθήκευσή τους.
  • Νάβελ: Πορτοκάλια μεγάλου μεγέθους, ζουμερά, εύγευστα, με γλυκιά γεύση και χαμηλή οξύτητα. Η συγκομιδή τους γίνεται από Νοέμβριο έως και Απρίλιο. Έχουν εξαιρετικό άρωμα και γεύση, με μετρίου πάχους φλοιό που καθαρίζεται εύκολα.
  • Σαλουστιάνες: Πορτοκάλια μεσαίου προς μεγάλου μεγέθους, με αυξημένη περιεκτικότητα σε χυμό. Η συγκομιδή τους γίνεται από Δεκέμβριο έως και Μάρτιο.
  • Βαλέντσια: Εύγεστα πορτοκάλια μεσαίου μεγέθους, άριστης ποιότητας, με λίγα ή καθόλου κουκούτσια και λεπτό φλοιό. Έχουν έντονη υπέροχη γεύση γλύκας και οξύτητας, εξαιρετικό άρωμα, είναι πολύ ζουμερά και ιδανικά για χυμό. Ωριμάζουν από τον Μάρτιο έως τον Οκτώβριο, επιτρέποντάς μας να τροφοδοτούμε την αγορά και τους καλοκαιρινούς μήνες. Μεγάλη αντοχή κατά την αποθήκευσή τους.